Pitaj me

ovdje 

Zašto ubaciti kružni trening u tjedni plan? Pročitajte moj novi članak pisan za Polleo Sport i Building-body.com

0

http://www.building-body.com/zacinite-svoju-rutinu-kruzni-trening/


Želiš li malo začiniti i učiniti svoj trening učinkovitijim, predlažem da jednom tjedno ubaciš kružni trening. To može biti trening za cijelo tijelo, ali može biti i za određenu mišićnu skupinu, recimo ruke, leđa, noge…

Ono što je bitno kod ovog treninga jest da, iako se radi s manjim kilažama, odradiš sve zadane vježbe u što kraćem roku tako da je to spoj anaerobnog i aerobnog treninga, odnosno, jedan fini metabolički trening nakon kojeg ćeš se osjećati kao olimpijski pobjednik.

Kružni trening za leđa

Uzmimo za primjer trening leđa. Nakon zagrijavanja kreni raditi sljedeći niz vježbi: swing s girjom, mrtvo dizanje s girjom, veslanje u pretklonu s girjama i veslanje na TRX-u. Svaku vježbu napravi jednu za drugom po pet ponavljanja, bez pauze, 10 krugova. Bude li preteško odmori, ali odradi svih 10 krugova.

Nakon toga predahni dvije minute i kreni na drugi set vježbi. To neka budu zgibovi (ako treba s asistencijom), sklekovi i horizontalno veslanje s girjama, veslanje u pretklonu šipkom i valovi na užetu (30 s). Sve vježbe radi jednu za drugom, po pet ponavljanja, bez pauze u 6-8 krugova.

Nakon ovog treninga koji vremenski traje cca pola sata osjećat ćeš bol u tijelu, oznojit ćeš se i shvatiti jesi li u dobroj ili lošoj kondiciji jer osim snage zahtijeva i dobru kondiciju.

 

Ovakve varijacije treninga možeš primijeniti za svaku mišićnu skupinu i jedino je važno da vježbe radiš pravilno. Težine ovdje nisu presudne, radi s onima s kojima možeš izvesti ponavljanja. U prvom krugu možda će se činiti lagano, ali u desetom će biti teško. Vjeruj mi i probaj već danas!

Categories: