Pitaj me

ovdje 

Vratili ste se sa nezaboravnog i ludo provedenog godišnjeg odmora te se trebate vratiti u dnevne obaveze među kojima je trening. Evo kako !

0

http://www.building-body.com/povratak-trenazni-proces-nakon-godisnjeg-odmora/


Većini nas godišnji odmor je prohujao s vihorom pa je vrijeme za povratak svakodnevnim obvezama, ali i trening rutini. Ako pak tek ideš na godišnji, svejedno pročitaj tekst, da znaš što te čeka nakon uživancije. Dakle, ovisno o tipu odmora i njegovom trajanju, povratak u trenažnu rutinu može proći glatko, a može biti i nešto teži. No, krenimo redom.

Ako si bio, nakon cijele godine marljivog treniranja, dva tjedna slobodan, lišen bilo kakvog trenažnog treninga, ne, dizanje krigle piva se ne računa, prehrana ti je bila komotnija, a i cugalo se, kreni lagano. Možda će težine koje ćeš dizati biti nešto lakše, sigurno ćeš se puno više mučiti i vjerojatno ćeš imati upalu mišića. Zato, da što lakše i bezbolnije prođe proces povratka evo nekoliko naputaka.

Mišiće pune glikogena treba iscrpiti

U dva tjedna netreniranja tijelo se opustilo, vjerojatno je pao i obujam mišića, no, nisu li se trošili napunjeni su glikogenom što znači da ih treba iscrpiti. Ne krvničkim treningom već pametno doziranim težinama. Četiri serije s 10-12 ponavljanja s nekih 75 posto 1RM trebalo bi biti izvrsno za to. Isto tako, odlično je raditi super serije s manjim težinama, ali za istu mišićnu skupinu. Primjerice, biceps pregib šipkom i odmah zatim bučicama. Cilj nam je istrošiti glikogenske rezerve. Iz istog razloga bilo bi dobro u tjednu povratka odraditi tri puta tjedno trening za cijelo tijelo, kako bi svi mišići bili potpuno ispražnjeni i potom ponovno napunjeni.

No, mnogima od nas nakon odmora puno je teže vratiti se na pravi put za stolom. Uživanje, prekomjerno jel’, u brojnim delicijama, lako se uvuče pod kožu i teško je sada nakon kroasana doručkovati zobene pahuljice, a fine koktele zamijeniti običnom vodom. I tu kreni postupno, bez naglih rezova kako bi se što bezbolnije vratio u rutinu. Stisni zube, prvih tjedan dana bit će klimavo, a nakon toga opet si na pravom putu i s utezima i za stolom!

Categories: