Pitaj me

ovdje 

Tema mog novog članka: najveće zablude od instant prehranama tj dijetama.

0

http://www.building-body.com/marko-loncar-zaboga-educiraj-se-prehrani/


 

Dakle, rijetke stvari mogu me izbaciti iz takta, ali neznanje je definitivno jedna od njih! Hrana je, ljudi, ono što nas pokreće i jednostavno poludim kako ljudi zlostavljaju sami sebe jedući posve krivo zato što ne znaju što im treba jer žele instant rezultat. Pa i vrapci na grani znaju da do uspjeha nema prečice. Ako hoćeš skinuti ili dobiti kilograme nećeš to postići u tri dana, a ostalom takav način života u realnom je svijetu neodrživ, jer čak i da ekspresno dođeš do rezultata jedući list salate na dan, to ti sigurno neće postati lifestyle.

 

Jednostavan plan za dobivanje ili gubljenje kilograma

 

Znači, za rezultat ti trebaju promjene, krećeš od manjih prema većima dok ti takav način funkcioniranja ne postane prirodan, za zauvijek je l’! Čemu ovakav uvod i zašto ova tema? Pa evo, većini nas godišnji su završili, tko se pokazivao po plaži pokazivao se, teretane su se ponovno počele puniti i htio ne htio čuješ koje su ljudima agende. Znači, svi hoće biti na nekom režimu – keto dijeta, cikliranje ugljikohidrata, low carb dijeta, post… I svi sve znaju, a ne znaju osnove – kakav im je sastav tijela, kakva im je hormonska slika, jesu li na neku hranu intolerantni…Ne, to nije bitno, bitno je da je, nazovimo je Maja. P na Instagram stavila sliku prije i poslije pokazujući razliku od 20 kilograma, kuneći se da je rezultat toga xy način prehrane.

 

Yo, ako nisi profesionalni sportaš, a nisi, ništa od ovakvih režima ti ne treba. Trebaš imati uravnoteženu prehranu, sa svim namirnicama, zadovoljiti sve nutritivne potrebe svojeg tijela (koje je drugačije od Majinog) i postaviti jasan cilj. Ako hoćeš gubiti kilograme moraš stvoriti deficit, ako hoćeš dobivati na masi ideš u suficit. Simple as that! Još ako sve svoje kalorijske potrebe namiruješ iz čistih izvora hrane, ti si na konju i rezultat će doći relativno brzo bez prevelikih odricanja, a takav način prehrane održiv je doživotno.

 

I da razjasnimo jedno zauvijek – nije sve samo u kalorijama, važan je sastav. Primjerice, jedeš li svaki dan jedan hamburger ili vrećicu čipsa, mršavjet ćeš, jer će organizam biti u deficitu, ali koliko štete ćeš tijelu napraviti unosom takve hrane pokazat će jako brzo krvna slika. Zato, pamet u glavu, ne izbacuj namirnice, posebice ne cijele grupe njih, čitaj deklaracije, jedi što manje industrijski prerađene hrane i zaboga, educiraj se!

 

Categories: