Pitaj me

ovdje 

Superserije: rješenje kada nemate vremena za trening

0

http://www.building-body.com/superserije-rjesenje-nemate-vremena-trening/


 

Često, zapravo prečesto čujem od ljudi da nemaju vremena za trening. Iako stara narodna kaže da se uvijek nađe vremena za ono što se hoće i isprika ako se to neće, uistinu je činjenica da nas današnji životni tempo ‘melje’ i da se vježbanje tek rijetkima redovito nađe na dnevnom redu.

Zato sam odlučio napraviti blic trening koji traje kratko, a izuzetno je učinkovit. S kratkim zagrijavanjem i istezanjem traje 45 minuta. U čemu je tajna? U superserijama. Znači, rade se dvije mišićne skupine na način da se vježbe rade jedna za drugom, bez pauze.

Primjer treninga

Kako to izgleda u praksi? Recimo da želiš odraditi trening za prsa i ruke, točnije biceps. Kratko ćeš se zagrijati (5 minuta brzog hoda na traci, orbitreku ili na biciklu), razgibati se i odraditi sljedeće vježbe u 4 serije.

Prva superserija izgledala bi ovako: sklekovi i biceps pregib s bučicama (12-15 ponavljanja).

Kada si gotov s prvom serijom, prelazimo na drugu superseriju koja izgleda ovako: potisak bučicama na ravnoj klupi i čekić biceps pregib (12-15 ponavljanja).

Nakon toga na redu je treća superserija: potisak bučicama na kosoj klupi i biceps pregib šipkom na sajlama (12-15 ponavljanja).

Slijedi četvrta superserija: razvlačenje s bučicama na ravnoj klupi i koncentrirani jednoručni pregib (12-15 ponavljanja).

I gotovo – brzo i efikasno. Pauze između superserija neka budu dvije minute, svaku vježbu izvodi koncentrirano, fokusirano na radni mišić.

Ovakvi treninzi odličan su izbor kad nemaš vremena, a na raspolaganju vam je bezbroj različitih kombinacija. Ovaj put sam odabrao superserije u kojima se pogađaju različiti mišići, no moguće ih je raditi i za isti mišić, posebno ako želiš u treningu doći do otkaza. Dobre kombinacije za superserije, koje znatno skraćuju vrijeme treninga, su kombinacije vježbi za recimo noge i ramena ili pak za leđa i triceps.

Isprobaj ovu kombinaciju kad ćeš sljedeći put biti u stisci s vremenom i zapamti – jedini loš trening je onaj koji ne odradiš!

Categories: