Pitaj me

ovdje 

Što ti treba za trening ?

0


http://www.building-body.com/shopping-za-trening/


Što ti treba za trening ? Svi u SHOPPING po nabavku ili ?
Moj novi članak pisan za Building-body.com i Polleo Sport


Bilo da si napredan rekreativac ili tek početnik, za trening, a i oporavak poslije njega trebaš imati neke, nazovimo ih, osnovne stvari. Mnoge, prije svega pripadnice ljepšeg spola, na trening dobro motivira i shopping za trening, ali, iako ne mislim da trebaš potrošiti bogatstvo na opremu za trening, neke osnovne stvari trebaš imati. Naravno, one se razlikuju od načina i vrste treninga, tvojih ciljeva, trenutne forme, a u konačnici i stanja na računu. Ipak, da ti malo olakšam, slijedi kratki popis stvari koje mislim da bi trebao nabaviti svatko tko se iole želi aktivno posvetiti treningu.

Što ti treba za trening?

Prva i osnovna stvar – ručnik. Da. Ne želiš se valjati po tuđem znoju na spravama, a nitko se, vjeruj mi, ne želi namakati u tvojem znoju. Zato ručnik. Potom tenisice. Odaberi model ovisno o vrsti treninga. Za trčanje su bolji izbor mekane tenisice koje su posebno prilagođene trčanju, dok su za težinske treninge najbolji izbor one bez zračnih jastuka i pjene, ravnog đona, koje omogućuju ravnomjernu raspodjelu težine po stopalu. Ako ozbiljno dižeš, nabavi lifting tenisice; zbilja čine razliku.

Donje rublje i čarape mijenjaj obavezno nakon treninga i biraj one od prirodnih materijala koji omogućuju koži da diše. Zatim oprema. Dobre tajice ( da i za muškarce), kratke hlače i majica od materijala koji odbijaju znoj odlična su investicija. Plus je što se jako brzo suše nakon pranja.

Kad si obučen od glave do pete trebaju ti još rukavice. Investiraj u startu u kvalitetnije, bit ćeš mi zahvalan.

Bidon za vodu. Za vrijeme treninga nadoknađuj tekućinu. Neko je univerzalno pravilo da bi za sat vremena treninga trebalo popiti litru vode.

Što je sa suplementima?

Sad dolazimo do suplemenata, odnosno stvari koje čine razliku između nekoga tko ‘glavinja’ po teretani i onoga tko zna što radi. BCAA je odlična investicija. Pij napitak prije, za vrijeme ili nakon treninga. Uzimaj vitamine. Ne zaboravi magnezij – pomaže u oporavku i opušta mišiće. Ako si na masi, pomozi si s kreatinom.

Whey je danas, vjerujem, svima dobro poznat. Nakon treninga najbolji je izbor. Zbog prehrane siromašne masnoćama svakako uzimaj Omega-3.

Sad kad imaš osnove, nadograđuj svoju priču ovisno o ciljevima i potrebama tijela. Naše je tijelo savršeno ugođen stroj koji jasno signalizira svoje potrebe; nauči ih slušati.

 

I još jedna stvar. S obzirom da kreće sezona godišnjih i opuštanja, evo par rekvizita koji će ti pomoći da ostaneš u formi i bez teretane. Uže za preskakanje (svatko ima pet minuta dnevno za sebe), par bučica s kojima možeš odraditi trening za cijelo tijelo. Guma – da ipak imaš nekakav otpor; odlična za ramena i gluteus. Pilates lopta – omogućuje ti da bilo gdje odradiš kvalitetan trening.

Categories: