Pitaj me

ovdje 

Šta Vi mislite, postoji li čarobno formula za mršavljenje? Napišite koja bi to bila dolje u komentar. Pročitajte moju u ovom novom članku pisanom za Building-body.com i Polleo Sport.

0

https://www.building-body.com/postoji-li-carobna-formula-mrsavljenje/


 

U želji da se riješimo viška kilograma, skloni smo svakakvim glupostima. Iako je formula za mršavljenje jednostavna, a znači povećati fizičku aktivnost i smanjiti unos hrane, mnogi će izbjegavati te dvije stvari i isprobavati razne čudotvorne tablete, praškove, pojaseve… Ono čemu sam svjedočim na dnevnoj bazi zapravo je smiješno. Točnije tužno je da ljudi unatoč današnjoj dostupnosti informacija hodaju svijetom puni zabluda.

“Jedi puno voća.” – slušam na dnevnoj bazi. Puno voća znači puno šećera. Glupost. “Prije treninga se omotaj folijom, brže ćeš mršavjeti.”. Gle, nećeš. Izgubit ćeš koji mililitar vode, onemogućiti koži da diše i izgledat ćeš kao safalada. Čudesni pojasevi koji tope salo na trbuhu! Ha, da baš. To je u rangu one ideje da ćeš radeći trbušnjake skinuti špek s trbuha. Pijenje praškova i pilula bacanje je novca. Radije si kupi nove tenisice za trening.

Kako onda pravilno mršaviti?

No, da ne duljim, hajdemo ovako. Zadaj si cilj. Recimo tri kilograma manje u mjesec dana. Sreži unos kalorija za 500. To je jedna čokolada. Jedan sendvič. Cola koju piješ umjesto vode. Povećaj unos vode. Na tri litre recimo. Jedi više proteina i iskoristi sezonu. U jesen je priroda krcata sezonskim blagima. Najbolji savjet glede hrane koji ti mogu dati je da ne jedeš ono što na deklaraciji ima više od pet sastojaka. Da, moraš čitati deklaracije. Ima li više od pet sastojaka – preskoči. Sve ono što je hodalo, plivalo, raslo i nije prerađeno najbolje je za tvoje tijelo.

A trening…Možeš ga raditi i doma. Možeš početi hodati, trčati, voziti bike. Pokreni se. Dodaj utege i gledaj kako se tijelo, brzo, efikasno i jednostavno obračunava s masnim naslagama. Znam, teško je reći ne napolitankama, burgeru, pivu, ali ako imaš cilj, uspjet ćeš. Pa nije tajna da je sve u glavi!

Categories: