Pitaj me

ovdje 

Sigurno svi primjetite kako su teretane sve praznije u ovo zimsko blagdansko razdoblje, a neki od vas možda i sami koriste neku od toliko poznatih isprika zašto su se prestali držati zdrave prehrane. U svom novom članku pisanom za Building-body.com i Polleo Sport skupio sam na jedno mjesto neke od najčešćih izlika te ih raskrinkao ;). Pravo vrijeme za trening i dobru formu je upravo sada! Zdravlje nikoga ne čeka! Koje su najmaštovitije izlike koje ste vi čuli?

0

https://www.building-body.com/pas-pojeo-zadacu-ostale-isprike/?fbclid=IwAR3Tqa-TAYJDLhSHdkKaiAkTcwWMIMuJ8fTfEv1nNiCG0vLaeaxqz9ofMGQ


Koje su neke od najboljiih izlika koje sam čuo?

„Prehladno je, vani je gotovo minus!“ Imaš jaknu? Imaš zimske čizme? Auto? Javni prijevoz? Nećeš se smrznuti! A dobar trening u teretani će te itekako zagrijati i dati energije u ove dane kada mrak pada već popodne i kada bi se samo zavukli pod dekicu i gledali filmove. Hrvatska nije zemlja sibirskih hladnoća, a mi nismo Eskimi. Tako da ova izlika ne stoji!

„Jutros je padao snijeg, mogao bi i popodne.“ Pravi snijeg nismo vidjeli već dugo, a sve i da padne ceste se čiste, a mi se nećemo otopiti ako i padne koja pahulja na nas. Kud ćeš ljepši pogled od onoga kada si na traci za trčanje ili radiš deadlift, a kroz prozor gledaš pravi blagdanski ugođaj. Odradi trening i van na grudanje!

„Kakav je to Božić bez francuske salate, fritula i kuhanog vina?“ Sve ovo stoji jer navedeno je zaista čar ovog razdoblja, no isto tako Božić ne traje mjesec ili dva. Bez ikakvog problema i grižnje savjesti si priuštite koju čašu vikendom ili finu porciju francuske na Božić, no bez pretjerivanja. Nema potrebe, a nije ni zdravo svaki dan se častiti ovim namirnicama koje ionako ne bismo jeli svakodnevno da nemamo ovu ispriku. Držite se svoje standardne zdrave prehrane uz pokoji izlet u ove blagdanske vode i nikakvih problema neće biti.

„Od Nove godine počinjem vježbati!“ Mislim da je ovo najkorištenija isprika svih vremena. Jedini problem je što je potpuno smješna. Zašto čekati Novu godinu? Zašto čekati ponedjeljak? Što ne valja sa sutra? Ili čak danas? Što prije kreneš, prije ćeš vidjeti rezultate! A kad dođe Nova godina, onda će neki čekati Uskrs. Pa će čekati Prvi maj. Pa će doći ljeto. A od one željene forme ni jednog jedinog trbušnjaka! Pravo vrijeme za usvojiti zdrave navike je upravo sada!

„Imam toliko božićnih domjenaka/ moram napraviti generalku kuće/ moram ići u božićni šoping…“ Ovo je veoma jednostavno: organizirajte se. Uvijek će biti nekih obaveza, uvijek ćemo morati negdje ići ili nešto raditi. No dobrom organizacijom se apsolutno sve stigne. Gledam neke svoje klijente koji uspješno balansiraju posao, obiteljski život, voze djecu u školu, na razne aktivnosti, odlaze na poslovni put i svejedno stignu odraditi treninge. Kada nešto zaista jako želimo i kada smo predani cilju sve se može stići. Napravite si tjedni raspored i držite ga se. S vremenom nećete bez rasporeda moći funkcionirati, a vi ćete stizati apsolutno sve.

„Nije sezona svježeg voća/povrća.“ Uvijek je sezona nečega. Ako trenutno nema jagoda, jedite jabuke. Ako u trgovinama nema svježe rajčice, kupite špinat, kiselo zelje ili kupus. Za svaku namirnicu postoji neka adekvatna zamjena i ne postoji niti jedan dobar razlog da se i za vrijeme zime ne hranimo zdravo. Dapače, trebamo još više vitamina kako bismo podigli svoj imunološki sustav i zaštitili se od prehlade i gripe.

Vježbaj cijelu godinu i rezultati će doći

Zaključak je kako je pravo vrijeme za vježbanje 365 dana u godini. Isprika nema niti ih treba biti. Ako imamo cilj, potrebno je predati se tom cilju i raditi kako bismo ga postigli. Ako mogu stotine drugih individua, možete i vi. Izađimo iz svoje komfor zone, učinimo svaki dan barem jednu stvar koja nas možda plaši ili nam nije baš najdraža ili najlakša i, vjerujte mi, svakim danom ćete biti sve ponosniji na sebe.

Categories: