Pitaj me

ovdje 

Pročitajte moj novi članak na Building-body.com koji govori o pripremi tijela kroz cijelu godinu a ne u zadja dva mjeseca.

0

http://www.building-body.com/savrseno-tijelo-plazu-gradi-se-tijekom-cijele-godine/


Poludim, ali doslovno, kad mi netko na, sad već polovici šestog mjeseca, kaže da se želi dovesti u formu prije odlaska na more. Totalno pomračenje, naročito kad čujem da je jedina aktivnost koju su prakticirali posljednjih deset mjeseci šaltanje programa na daljinskom. Ok, dakle ne vježbaš, a kako se hraniš? – nadobudno pitam. Uvijek, ali uvijek dobivam isti odgovor – Ujutro pekara, ručak (u pravilu puno ugljikohidrata), onda neke grickalice, večera (slično kao ručak) i naravno, desert. Ovo je pogrešno na toliko razina da bi mi trebalo pet dana samo da objasnim kako uz takav način prehrane i tjelesnu neaktivnost ne možeš doći u formu za mjesec dana. Realno, trebat će ti minimalno tri i to ako sve radiš po P.S.-u.

No nije sve tako crno. Ljeto 2018. je za samo godinu dana, a u tom vremenskom periodu možeš napraviti čuda ako se posvetiš svom cilju. Kreni sada, pametno, bez izgladnjivanja i traganja za instant rješenjima. Jer ako si ne nabiješ presing i počneš pomalo uvoditi promjene, vidjet ćeš sitne pomake već za mjesec dana, ali nećeš biti razočaran nego ponosan jer si na misiji i svakim danom si sve bliže svom cilju. Kreneš li naglo, ganjajući beach body, izgladnjivat ćeš se i iscrpljivati i svejedno nećeš postići željeno.

Zato, pametno – počni trenirati, pokreni se, iskoristi lijepe dane za boravak na otvorenom, pripazi na klopu. Ne mislim spartanski, nego s malim promjenama – zamijeni pekaru domaćim doručkom – jajima, zobenom, proteinskim palačinkama, integralnim kruhom.Ubaci više voća i povrća u prehranu, riješi se slatkih sokova, pij puno vode. Stvarno ne mislim da si trebaš uskratiti pokoji sladoled ili pivo, ali vodi računa o ukupnom kalorijskom unosu. Kile neće ići dolje ako ne smanjiš broj unesenih kalorija. Neće!

Dakle, koja je poanta ovog teksta?

Želim ti pomoći da se pokreneš, da shvatiš da treniranje nije nešto što radiš da bi se mogao pet dana šepiriti na plaži. Vježbanje treba biti dio tvog životnog stila, nešto što radiš i zimi i ljeti kako bi ti tijelo bilo zdravo, kako bi se osjećao što bolje. Glede prehrane, mislim da su romani na tu temu napisani i dalje je mnogima najveća prepreka jer zahtjeva puno samodiscipline. Ali kad se jednom tijelo navikne, a treba mu oko tri tjedna, vraća na najbolji mogući način. Znači, za svoje savršeno tijelo za plažu trebaš raditi tijekom cijene godine, uživajući pritom u malim zadovoljstvima, bez nabijanja presinga. I zapamti, sve to radiš zbog sebe, ne zbog drugih.

Sad kad smo savladali teoriju, evo i malo prakse. Izazivam te da svaki dan prehodaš/pretrčiš 5 kilometara. U komadu. Uopće mi nije važno hoće li ti za to trebati 20 minuta ili dva sata.

Da nađeš sportsku aktivnost koja te veseli i prakticiraš je bar tri puta tjedno – grupni programi, teretana, CrossFit… Izbor je na tebi, ali budi redovit i trudi se, izađi iz zone ugode.

Ujutro, kad ustaneš, odradi minutu planka, ponovi prije odlaska na počinak – 6 dana u tjednu. Možeš to, to su dvije minute u danu.

Vozi bicikl, rolaj se, samo nemoj parkirati guzicu na kauč!

Categories: