Pitaj me

ovdje 

Pročitajte moj najnoviji intervju za Story.hr . Hvala Ivanu na super zanimljivim pitanjima te prilici da kažem svoje mišljenje koliko su psi lojalni, te motori opasni.

0

Domaći fitness trener: ‘Svjestan sam da mogu izgubiti život’


No alt text provided for this image


Autor I.K.K. 22.02.2021. / 18:13


 

Jedan od naših najpoznatijih trenera, Marko Lončar, nakon nesreće na motociklu prošle godine doveo je u svoj život novog najboljeg prijatelja koji je potencijalno vrlo opasan. Marko ga nastoji pretvoriti u dobricu, a sve je to svojevrsna priprema za ono što najviše priželjkuje – suprugu, djecu i obitelj


 

No alt text provided for this image

 

Marko Lončar vrlo je poznato ime u svijetu domaće fitness industrije i postoje već stotine klijenata koji su mu zahvalni što im je pomogao da transformiraju svoje tijelo i prehrambene navike, izgube suvišne kilograme te učvrste muskulaturu. Marko je prošle godine doživio prilično tešku prometnu nesreću na motoru, koja ga je nagnala da u svoj život dovede novog najboljeg prijatelja, onog krznenog. Jedini problem je što je pas izrazito opasne pasmine premda je u duši i karakteru, tvrdi Marko, najdivniji i najumilniji. Koliko mu je četveronožni ljubimac pomogao u oporavku od ozljede, zašto je ovo prijateljstvo tek priprema za vrijeme kad se namjerava skrasiti sa suprugom i djecom, zbog čega i dalje riskirira svoj život vožnjom na motoru te hoće li se odreći motora kad će imati obitelj, Marko je otkrio u razgovoru za Story.hr.


Tu pasminu si želim već duže vrijeme


Koje je pasmine Thor? Kad ste ga nabavili, kako je on ušao u vaš život?


 

Pasmina Baby sharka tj. Thor je bull terijer. Nabavio sam ga točno poslije zadnje operacije u rujnu prošle godine, točnije 26. rujna. Tu pasminu si želim već duže vrijeme i nakon dobrog promišljanja o svojoj budućnosti sam odlučio da je imati najboljeg prijatelja i obavezu puno vrjednije u životu od raditi po cijele dane.


 

No alt text provided for this image


Kada mi je uginuo na rukama sam mucao tri mjeseca


Jeste li prije imali psa? Iste pasmine? Kako ste se osjećali kad su uginuli?


 

Imao sam belgijskog ovčara – pasmine Malinois ‘Rafa’ 15 i pol godina te kada mi je uginuo na rukama sam mucao tri mjeseca i ne mogu vam opisati koji je osjećaj izgubiti nekoga tko je uz vas u dobru i zlu cijeli život. Također sam udomio stariju francusku bulldogicu ‘Sophie’ staru devet godina jer bi završila u azilu, a starije pse nitko ne udomljava i bila bi osuđena na smrt. Poživjela je još četiri godine i pružila puno ljubavi. Mama se zaljubila u nju te sam joj je poklonio i to je bio po meni najbolji poklon za nju u cijelom svom životu.


 

No alt text provided for this image


“Problem ove pasmine je što je jedna od najopasnijih na svijetu”


Zašto ste se ovog puta odlučili baš za bull terijera? Kakvog je karaktera Thor?


 

Iz razloga što ih zovu psi klauni jer su ludi i zaigrani te su jedni od najboljih pasmina za obitelj. Problem ove pasmine je što je jedna od najopasnijih na svijetu te su zakonom dužni nositi brnjicu. Napravljeni su za borbu s bikovima, skoro ne osjećaju bol te kada zagrizu jednostavno ne puštaju što god da im napravili, to im je u genetici. Zato sam kao najveći izazov uzeo tu pasminu jer ako uspijem od njega napraviti mazu, siguran sam da ću biti najbolji otac svom djetetu i suprug svojoj supruzi ako Bog da jednog dana. Za sada ide odlično, Thor samo daje pusice, maše repom, glumata, papa i kaka. Obožavam ga.


 

Kažu da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Slažete li se s time? Zbog čega sve je Thor vaš najbolji prijatelj?  


 

Iz razloga što god da se dogodi i kakvog god raspoloženja budete pas je tu za vas koji vam daje bezuvjetnu ljubav. Često se malo šovinistički našalim i dam za primjer da probate zatvoriti svoju ženu u gepek i psa na sat vremena, te otvorite isti… Žena će baciti drvlje i kamenje na vas, a pas će mahati repom i davati pusice. Mislim da je ovo najbolje objašnjenje bezuvjetne ljubavi.


 Kakvog god raspoloženja budete pas je tu za vas koji vam daje bezuvjetnu ljubav


Koliko je Thorova pasmina osjetljiva na zdravlje i probavu? Čime ga hranite?


 

Hranim ga isključivo ‘Acana’ hranom koja je jedna od najboljih na svijetu. Hvala mom prijatelju Edvardu koji je vlasnik Zoo citya te mi je sve vezano za hranu, vitamine, minerale itd. objasnio u detalje. Zadovoljan sam s odabirom te Thor nije do sada imao nikakvih problema s probavom i zdravljem. Kod tumora, alergija, raznih bolesti ne utječemo samo hranom. Ulogu igraju stres, prehrana, aktivnost, genetika itd.


 

No alt text provided for this image


Kada dođu djeca i obitelj, motor ide na zid


Vodite li Sharka svugdje sa sobom? Kako podnosi vrijeme dok je sam kod kuće?


Ne vodim ga jer je još mali, pa ga sve zanima i svuda njuška te u mom poslu je to ne izvedivo. Dok vježbam individualno s klijentom nije baš profesionalno da mu pas skače po glavi dok čovjek radi na sebi fizički i psihički. Pripremam mu veliki prostor uz teretanu tako da uvijek može biti uz mene. Jedino je to ispravno jer pas ne služi da je tu uz vas samo kad vama treba. On je dio obitelji.


Prošle godine doživjeli ste nesreću na motoru, bili ste i na operaciji. Kako vam je tekao oporavak? Osjećate li i danas posljedice tog udesa?


Ma ni da osjetim, šalim se. Nema kukanja. Volim motore i to je dio ljubavi koju je teško opisati. Svaki put kada sjednem na svog ljubimca (aludiram na motor, a ne Thora) sam svjestan da mogu izgubiti život ili ostati invalid. Kada dođu djeca i obitelj, motor ide na zid. Obitelj prije svega.


 

No alt text provided for this image


Sada dok nemam ženu i dijete mogu divljati te riskirati samo sebe


 Jeste li nakon toga nastavili voziti motor ili ste odustali od vožnje? Možete li se uopće odreći vožnje na motoru?


Naravno da jesam, nema dana da mi ne dođe da se provozam. Sve se može ukoliko imate valjan razlog za to. Napomenu sam gore iznad u odgovoru da neću riskirati da moje dijete i supruga žive bez mene i da to nije vrijedno toga. Sada dok nemam ženu i dijete mogu divljati te riskirati samo sebe, a najvažnije ne povrijediti nikoga i ostaviti da se bori u ovom teškom životu bez oca i supruga, odnosno alfe i omege obitelji.


 

No alt text provided for this image


Obitelj je smisao života


Dozvoljen je rad teretanama, ali uz mnoštvo mjera koje idu na živce i mušterijama i vlasnicima teretana. Što vi mislite o tome? Jeste li i vi vlasnik teretane?


Ostat ću suzdržan. Mislim da svatko tko se bavi fitnesom ima jednako mišljenje i stav o ovoj temi. Vlasnik sam privatne teretane koja nije otvorena za javnost i isključivo radi na način da mogu doći trenirati samo moji prijatelji i klijenti.


Na koji način se sada, u ovim uvjetima i nametnutim mjerama, odvija vaš posao trenera? Radite li većinom online treninge ili sve više radite osobno s kljentima u dvorani ili na otvorenom tipa park?


 

Radim privatne treninge s klijentima te ON-line programe. Na otvorenom još ne radimo jer je hladno, to ovisi o želji klijenta te njegovim ciljevima. Svatko je individua za sebe te imam drugi pristup prema svakom od mojih klijenata.


 

No alt text provided for this image


Ima li u vašem životu i srcu trenutno mjesta za žensku osobu i romantičnu ljubav? Biste li se voljeli skrasiti i oženiti, imati djecu?


Ima mjesta, konačno da sam sretan i da, naravno. Obitelj je smisao života.


LINK članka na story.hr

Categories: