Pitaj me

ovdje 

Preforsiranje treninzima nekada može biti kontraproduktivno! Želiš li uspjeh, odmor je ključan dio njega. Novi članak za Polleo sport i Building Body.

0

http://www.building-body.com/zelis-dobre-rezultate-ne-pretjeruj-s-treninzima/9/


Dragi moji rekreativci, većina vas je pomahnitala – ljeto je pred vratima i svi biste htjeli blic rezultate. Ali, ne ide to tako. Da, može se napraviti vidljiva razlika u tih dva-tri mjeseca, ali treba biti realan.

Zašto to pišem? Zato jer svakodnevno svjedočim iscrpljivanju i guranju preko svih granica upravo zbog želje za brzim rezultatom i tijelom za plažu. No, taj plan i nije tako sjajan.

Pretjerivanje i iscrpljivanje ne vode do željenih rezultata!

Naime, iako pozdravljam sve vas koji ste počeli trenirati i sad, pet do 12 krenuli u akciju, ne mogu a da ne upozorim na sljedeće: pretjerivanje i iscrpljivanje ne vode do željenog rezultata; uskraćivanje hrane također nije pravi put. Jedino ispravno je složiti dobar plan treninga i dobar jelovnik.

A razlog zašto sve ovo pišem jest odmor. Pretjerivanje s treningom je kontraproduktivno! Da, da dobro vidiš. Tijelo treba odmor od stresa, a trening je stres, posebno ako si tek sada počeo vježbati. Cardio seanse koje traju i traju, i to na prazan želudac, nažalost nisu dobar put.

Nevjerojatno mi je da uz tolike informacije koje su danas dostupne, svakodnevno gledam upravo taj obrazac ponašanja – beskonačni cardio i preživljavanje na 800 kalorija. Pa zaboga ljudi, cilj nam je ubrzati procese, a ne usporiti ih!

Budi pametan – sreži kalorije za 500, uz trening snage dodaj pokoji cardio trening (osobno radije preporučujem kraći trening višeg intenziteta) i odmaraj; rezultat će doći bez prevelike patnje i odricanja.

Categories: