Pitaj me

ovdje 

Obavezno bacite oko na moj novi članak za Building-body.com. Tema članka je funkcionalni trening na TRX-u. Mogu ga radit žene i muškarci.

0

Funkcionalni trening na TRX-u Marka Lončara


http://www.building-body.com/funkcionalni-trening-trx-marka-loncara/


Već i vrapci na grani znaju da je u trening rutinu ponekad potrebno unijeti promjenu kako bi se mišićima pružio drugačiji podražaj od onog na koji su navikli. Izvrstan izbor za tu promjenu je trening na suspenzijskim trakama, popularnom TRX-u. Većina teretana koje imaju grupne programe nudi i trening na TRX-u, a sve ga imaju kao pojedinačni rekvizit. Ovisno o tvojim ciljevima i željama, ove trake mogu se koristiti i kao cardio trening i kao trening snage. Opterećenje određuješ sam, a ovisno o nagibu, vježbe mogu biti više ili manje zahtjevne.

Danas sam odlučio predstaviti kružni trening na TRX-u koji uključuje sve mišićne skupine. Svaku vježbu radiš po 15 ponavljanja, s pauzom između vježbi od 30 sekundi. Ukupno odradi tri ili četiri kruga, pauza među krugovima neka bude dvije minute. Ne zaboravi se prije treninga zagrijati i po završetku istegnuti, i to možeš odraditi na trakama.

Nakon 10-minutnog zagrijavanja krećemo s prvom vježbom – široko veslanje, u kojem trake privlačiš bradi, laktovi što više, a jačinom nagiba diktiraš stupanj zahtjevnosti.

široko veslanje

Nakon ove vježbe za ramena prebaci se na biceps pregib, trake povlačiš prema čelu, a ponovno, nagibom, diktiraš težinu.

biceps pregib

Nakon toga slijedi triceps pregib, potom sklekovi na TRX-u. Što si bliže sidrištu to će vježba biti teža.

triceps pregib sklekovi

Nakon gornjeg dijela tijela, na redu je donji – započni skok čučnjevima, potom odradi čučnjeve na jednoj nozi, iskorake u stranu.

skok čučnjevima

Kad završiš s nogama, legni na leđa, zakači pete u trake, digni leđa od poda i povlači noge prema sebi (pete pod stražnjicu) – izvrsna vježba za zadnju ložu.

pete u traku

Nakon toga, okreni se na trbuh, zakači noge u trake i privlači koljena na prsa.

koljena na prsa

Pokušaj za kraj odraditi i plank s nogama u trakama – 30 sekundi prednji, te po 30 sekundi za svaku stranu bočni plank.

plankk s nogama

 

bočni plank

Ako ćeš raditi s velikim intenzitetom, sljedeći dan vjerojatno ćeš imati muskulfiber, jer ovaj trening posve drugačije pogađa mišiće od klasičnog treninga utezima.

Categories: