Pitaj me

ovdje 

Novo šečene majke evo članka za vas.

0

http://www.building-body.com/povratak-formu-nakon-trudnoce/


Dolazak prinove u obitelj svakako je sretan trenutak za novu majku, no trudnoća za sobom ostavlja trag na tijelu svake žene. Stoga, povratak figure i vraćanje u formu nakon poroda majkama pomaže da se osjećaju bolje, ali i da se lakše nose s naporima koje donosi majčinstvo.

Prvo što želim reći je – nemojte očekivati rezultate preko noći. U trudnoći se tijelo mijenjalo devet mjeseci; dajte mu bar toliko da dođe u formu. Već nekoliko dana nakon poroda, naravno ako je sve u redu, možete krenuti s laganim šetnjama, a postupno intenziviranje aktivnosti preporučuje se 2 do 3 mjeseca nakon poroda, ali uz nadzor liječnika.

Krenite polako i budite strpljivi

Cjelodnevna briga o djetetu može otežati redovite obroke i tjelovježbu, no to je upravo ono što ne smijete zanemariti kako biste tijelo vratili u formu u kojoj je bilo prije trudnoće. Stoga je bitno napraviti plan i pokušati ga se držati. Prva stvar je da krenete polako, ali redovito. Budite strpljivi, ako koji put preskočite trening ili pojedete nešto što nije u planu, ne očajavajte – važno je da ne odustajte. Manja ‘proklizavanja’ normalna su pojava.

Pri odabiru vježbi vodite računa da nisu prenaporne, a one vježbe koje izazivaju bol ili neugodu – izbjegavajte! Progresivno povećavajte opterećenje kako će vam se dizati forma. Ako imate mogućnost savjetujte se sa stručnjakom trenerom da biste brže postigli rezultate i izbjegli neželjene posljedice.

Prehrana

Dva do tri mjeseca nakon poroda može se započeti i s uravnoteženom dijetom koja je restriktivna samo po pitanju unosa kalorija, ali ne i hranjivih tvari. Prehranu bi u tom razdoblju trebalo temeljiti na cjelovitim žitaricama, sezonskom voću i povrću, ribi, mahunarkama, mesu peradi i malomasnim mliječnim proizvodima. Ukoliko dojite, nemojte uzimati nikakve dodatke prehrani.

A što se tiče inspiracije, svuda je oko vas. Mnoge majke su se vrlo brzo nakon poroda vratile u top formu. Zapamtite, najvažnija stvar je odluka – nakon što se dogovorite same sa sobom, sve drugo ići će lako.

Sretno!

Categories: