Pitaj me

ovdje 

Novi članak za Men’s Health Croatia – o treningu u doba korone

0

Link na originl člnak Men’s Health


Postavili smo Marku Lončaru, osobnom treneru i osnivaču branda BitiFit by Marko Lončar, tri pitanja o trenutačnom stanju i budućnosti fitnessa nakon pandemije koronavirusa


No alt text provided for this image
Kako ste se prilagodili mjerama za suzbijanje širenja koronavirusa?

Upute mjerodavnih tijela, odnosno Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vrlo su jasne. Kako bih smanjio rizik zaraze koronavirusom, maksimalno sam smanjio socijalne kontakte, a u onim kontaktima koje ostvarujem pazim da se držim sigurnog razmaka među ljudima. Vlastitu higijenu i inače održavam na visokoj razini – perem ruke nakon svakoga društvenoga kontakta, ali i nakon doticanja površina koje bi mogle biti zaražene te vodim računa da rukama što manje dotičem lice i tako smanjim rizik od zaraze na minimum.

No alt text provided for this image
Što savjetujete vježbačima o tome kako “preživjeti” zatvaranje teretana?

Zatvaranje teretane ne znači da nema drugog rješenja i da ćemo svi prestati biti aktivni dok se situacija ne smiri i teretane ne prorade. Jako puno vježbi možemo odraditi kod kuće, doslovno bez ijednoga klasičnog rekvizita. Upravo je to ono što savjetujem svojim klijentima, ali i svima drugima koji od mene traže savjet: vježbajte kod kuće, bodyweight treninzi i treninzi s predmetima koje imamo u vlastitom domu mogu biti kvalitetna zamjena za utege i mašine u teretani.

No alt text provided for this image
Mislite li da će ove mjere promijeniti budućnost industrije fitnessa, da će se stvari mijenjati nakon njihova prestanka?

Nadam se da će ova grozna situacija s koronavirusom ljude osvijestiti u važnost osobne higijene, koja je često na upitnoj razini. Što se tiče fitness industrije, ne vjerujem da će doći do nekih značajnijih promjena. Kad se situacija smiri, ljudi će se vratiti u teretane ili druge sportske centre i nastaviti se baviti aktivnostima kojima su se bavili i prije opasnosti koju je donio COVID-19.

Categories: