Pitaj me

ovdje 

Moj novi članak za magazin Diva.hr

0

http://diva.vecernji.hr/fit-style/rituali-za-bolji-trening-i-zasto-pale-3617


Za dobar trening ne treba vam puno, ali neke sitnice učinit će ga intenzivnijim i kvalitetnim. Ovo je moja top-lista “opreme” koja mi olakšava svakodnevne treninge i čini mi život podnošljivijim i lakšim

Svako toliko susretnem se s upitom što je potrebno za vježbanje? Iako se na prvu čini da je dovoljno ponjeti samo dobru volju, ipak postoje stvari koje trening čine boljim i jednostavnijim. Ne volim nametati stvari drugima, pa je nezdgodno govoriti o nečemu što se “mora”, no ponudit ću vam svoju basic listu stvari koje mi omogućavaju maksimalno funkcionalni trening. Naravno, lista se vremenom mijenja i nadopunjuje, ali ove bazične stavri uvijek su na njoj jer definiraju moj stil života. Pa da ne duljim, krenimo:

1. Oprema

 

Bez dobre i kvalitetne opreme nema ni dobrog treninga. Važno je da vas odjeća ne sputava pri pokretu, da vas ne steže ili ometa na bilo koji način. Odavno su se svi prestali zgražati nad muškarcima u tajicama u teretani. Još važnije su tenisice, posebice dižete li velike kilaže, tada su “lifterice” nezaobilazne. Osobno, godinama sam vjeran ovima s potpisom Adidasa.

2. Komocija

 

Kao što sam već napomenuo, jako je bitno da vas tijekom treninga odjeća ne suputava. Posebno tu mislim na donje rublje koje mnogima zadaje glavobolju. Najbolji savjet koji vam mogu ponuditi jest da birate ono od prirodnih materijala koje omogućuje koži da diše. Obzirom da je riječ o “peri-deri” artiklima, iz mog iskustva, sasvim je ok ono s potpisom Lisce, dobar omjer cijene i kvalitete, ali najvažnije je da je vama udobno i nesputavajuće.

3. Depilacija

 

Nije tajna da svi mi koji njegujemo kult tijela (i muškarci i žene), u pravilu nemamo ni jednu dlaku na tijelu. Sad, ovisno o razini vaše kosmatosti, to može biti priločan posao, stoga je najbolje investirati u dobar brijači aparat s trimerom. Moj izbor pao je na Philips i u svakodnevnoj je upotrebi. Ono što je nekima aparat za kavu, meni je brijači aparat!

4. Slušalice

 

Da bi trening bio na razini, bez ometanja sa strane, najbolja je glazbena kulisa. Bežićne slušalice pravo su mi otkriće i milina je kad ne morate stalno baziti na mobitel, mp4 ili koju već spravicu imate da glumi DJ-a. Već dugo gledam Beats s potpsiom Dr. Dree-a, ali mrvicu su skupe, iako vjerujem da vrijede svake kune. Možda me Djedica razveseli ovog Božića…

5. Kvalitetna suplementacija

 

Nisam pobornih masovnog korištenja suplementacije, ali život bez whey protiena mi je nezamisliv. Osobno, mislim da sam isprobao sve što se nudi na tržištu, a trenutno je moj izbor Gold Standard. Pri kupnji wheya obratite pažnju na sastav, birajte one s minimalnom količinom ugljikohidrata.

Categories: