Pitaj me

ovdje 

Moj novi članak za Building-body.com i Polleo Sport je vezan uz prehranu za toplije dane.

0

http://www.building-body.com/evo-koje-voce-nacin-trebate-jesti-ljeti/


U ljetnim mjesecima pojačano se znojimo, a osim vodom i čajevima ili nekim drugim nezaslađenim napitcima, mnogi spas traže u voću. Voće je, znamo, osim što je fino, puno šećera – fruktoze i stoga nije preporučljivo pretjerivati s njim. No, ima iznimaka. Lubenica, koja ima visoki glikemijski indeks, uglavnom sadrži vodu i ima mali broj kalorija – 29 na sto grama, što znači da kilogram tog voća ima 290 kalorija. Dakle, slobodno uživajte.

Dobar izbor je i sve bobičasto voće, zbog svojeg bogatstva antioksidansima. Super izbor ljeti je i dinja, kao i ananas. Smokve, mnogima kraljice ljetnog menija, ipak su kaloričnije, kao i banane ili grožđe. Ipak, tijekom ljeta također valjda voditi računa o tome kada se voće jede. Najbolje ga je konzumirati za doručak ili kao međuobrok, dok ga navečer valja preskočiti i taj zadnji obrok ostaviti proteinima.

Voće možete kombinirati s posnim sirom, jogurtom, dodavati u žitarice za doručak, uživati u voćnoj salati kao međuobroku na plaži…Oni odvažniji voće će dodavati i u slana jela – tu su najčešći gosti već spomenuti dinja i ananas.

Najvažnije je tijekom ljeta unositi dovoljno tekućine i soli, zbog pojačanog znojenja, a ako planirate zadržati mišićnu masu jedite dovoljnu količinu proteina – oko dva grama po kilogramu tjelesne mase. Ljeti su sjajan izvor proteina i zdravih masti ribe, stoga si dajte oduška. Jedete li pak puno voća, smanjite druge ugljikohidrate i čeka vas slatko ljeto bez bojazni da ćete narušiti formu!

Categories: