Pitaj me

ovdje 

Moj novi članak pisan za Building-body.com i Polleo Sport. Tema članka je: kako izabrati pravog trenera za Vas.

0

http://www.building-body.com/ne-skrenuti-s-pravog-puta-tijekom-ljetnog-odmora/


Vježbaš redovito, trudiš se jesti čisto, vidiš napredak i onda se dogodi neplanirani izlazak, zarundaš se s nekoliko piva previše, izgubiš noć sna, jutro dočekaš kod trovača na kebabu… Drugi dan nisi u stanju doći od točke A do točke B pa, logično, preskočiš trening, međutim, navečer je društvo u gradu, jer ljeto je, i ideš, jer nisi papak. Repriza od jučer i prije nego li se okreneš, dani se pretvore u tjedne i na starom si putu. Poznato? Ovaj scenarij ljeti se događa mnogim rekreativcima koji se opuste, odluče se nagraditi za sve „žrtve“ i uživati punim plućima.

No, istina je, da takav način jako brzo vodi u loš životni lifestyle koji je onda ponovno potrebno ispravljati. Ako uza sve navedeno i gubiš motivaciju za trening ili na treningu, na koji, ako se i na tjeraš, ispadne puko zadovoljavanje forme unutar komfor zone. Ovo su situacije kada ti očajnički treba osobni trener, netko tko će te trgnuti i vratiti na, uvjetno rečeno, pravi put.

Najbolje rješenje…

E, sad tu dolazimo do zeca u šeširu. Naše tržište preplavljeno je trenerima. Ima tu pravih stručnjaka, ima osrednjih trenera koji traže ekstra zaradu uz svoj posao i ima onih koji nisu treneri, ali bez srama tvrde da jesu i nude svoje programe ljudima. Na potrošaču, u ovom slučaju vježbaču, je da prepozna kvalitetu, ali, nažalost, većina rekreativaca za takvo što nema znanja pa stoga svjedočimo svakodnevno ljudima koji izvode ludorije po teretanama i drže se plana prehrane koji ne da im nije prilagođen, nego ni u jednom segmentu nema veze s njima i njihovim potrebama. Zato, evo teksta koji bi svakom od vas koji traga za trenerom – bilo za rad jedan na jedan, bilo online, trebao biti svojevrsni putokaz.

Dobar trener, koji ima iskustva, zna da je svatko drugačiji i upravo će slagati i treninge i plan prehrane svakome ponaosob, nakon što stekne uvid u njegovu snagu, izdržljivost, kondiciju i životne navike. Prvi, probni trening trebao bi biti besplatan – klijent će se osjećati dobro, a ujedno ćete vidjeti razmišljate li slično, koji su ciljevi i koje metode da ih se ostvari. Trener s klijentom ne raspravlja. Uvijek mu je na raspolaganju. Ima individualan pristup i svakom klijentu složi poseban program. Prati napredak klijenta u svim segmentima, brojke na vagi najmanje su bitne – znam da mi ne vjeruješ ali to je činjenica.

Prije angažiranja trenera nije zgoreg provjeriti ga na društvenim mrežama i među poznanicima koji imaju više trenažnog iskustva. U konačnici, i ovo je posao kao i svaki drugi, stoga treba istražiti opcije i skupiti ponude. Ista je stvar kao kad kupuješ auto, tenisice i traperice – nije isto kupiti fiću ili Porschea, ali ako trenutno nemaš love za Porsche, kreni s onim što si možeš priuštiti, uostalom, ionako kažu da su jedine lekcije koje se pamte one koje se osjete na vlastitoj koži. Zato kreni, ulaži u sebe, potraži pomoć i uživaj i u ljetu i u klopi, ali i u rezultatu.

Categories: