Pitaj me

ovdje 

moj novi članak – Antipatičan ljetni trend koji morate izbjegavati

0

http://www.building-body.com/antipatican-ljetni-trend-morate-izbjegavati/


Od početka ljeta na društvene mreže, a onda i u teretane, ušuljao se jedan, meni izuzetno antipatičan trend – vježbanje u japankama. Je, vruće je. Ma k’o u paklu je i teško je odraditi trening kad se i stojeći pod klimom znojiš, utezi klize, jedva se diše… Ali to nije razlog da dođeš vježbati u japankama. Ne smeta mi to što noge smrde, smeta mi što većina tih „pametnjakovića“ ne poštuje bonton, ali ni svoje ni tuđe zdravlje.

Tenisice nisu izmišljene zato da bi se pokazivalo tko ima noviji i skuplji model već da sportašu, ovisno o sportu, pruže maksimalnu potporu i poboljšaju performanse iliti ga izvedbu. Japanke su zamišljene kao obuća za plažu. Uočavaš razliku? No, da ne ispadnem hejter bez pokrića, krenimo redom: U teretani, ako si došao vježbati, japanke su hodajuća opasnost! Prvo, kreneš li se znojiti, stopalo će ti se klizati i velika je vjerojatnost da ateriraš ravno na – nos. Ako ih nosiš u paru s čarapama ne zaslužuješ čak ni da te spomenem u ovom tekstu, ali, ako si u toj mikro subkulturi – bježi iz nje glavom bez obzira.

Nadalje, apsolutno je nehigijenski hodati u japankama u zatvorenom prostoru u kojem se kreće i znoji veći broj ljudi. Osim ako ne želiš dobiti ili podijeliti gljivice preskoči ovaj fuj trend. Nadalje, pričam o potpori koju pružaju tenisice. Ako si došao u japankama znamo da a) ne radiš cardio, b) da ne radiš na noge i c) da nisi otišao na pedikuru. Ok, šalu na stranu, čak i ako radiš bench press s ozbiljnim težinama tada jako dobro znaš koliko je bitno imati dobar oslonac za noge – japanke to sigurno nisu.

Bilo da si profić pa se tijekom ljeta zekaš ili rekreativac kojem se ne da na +35 oblačiti čarape, zbog svoje sigurnosti, ali i sigurnosti drugih, nemoj izigravati u teretani pauna u japankama. Jedan trener bit će ti jako zahvalan.

I p.s. Ako su ti tenisice pukle, izgubio si ih, ukrala ti ih je Maca papučarica… baci oko u/na Polleo sport – imaju modele za svaki papak, ovaj, nogu!

Categories: