Pitaj me

ovdje 

Kako motivaciju pronaći i, još bitnije, zadržati pročitajte u mom novom članku pisanom za Večernji list.

0

LINK na članak Večernjeg lista:


 

Tko god je ikada pomislio da krene vježbati i baviti se bilo kakvom fizičkom aktivnošću, a shodno tome i prilagoditi svoju prehranu zna koliko je težak onaj prvi korak – koliko je teško započeti. Uvijek ćemo naći milijun i jednu ispriku i izliku zašto baš sada nije pravo vrijeme, financije mi nisu posložene, raspored mi je prebukiran itd. A istina je skroz drugačija – teško je napraviti samo taj prvi korak i „natjerati“ se na početak.


Uglavnom se na to odlučimo kada je „voda došla do grla“. Kada nas leđa bole, nemamo energije, kile se opasno kreću prema gore, a zdravlje pati. I tek onda shvatimo da je vrag odnio šalu i da je krajnje vrijeme da se pokrenemo.


Kako bismo reagirali na vrijeme napravite si plan baš danas!


Postavite si cilj koji želite postići te u kojem periodu to želite. Uzmite si vremena i raspišite to u detalje kako biste imali mjesečni, tjedni i dnevni raspored. Tako će te točno znati koja su očekivanja, kako napredujete i kakav vas još posao čeka.


Napravite detaljno mjerenje svih parametara kako biste mogli pratiti napredak. Isplanirajte čime će te se baviti te koliko često. I ono što je najbitnije ustrajte u tome. Ako mislite da se sami ne snalazite dobro u tom svijetu uvijek možete tražiti pomoć stručnjaka – trenera ili nutricionista, ovisno o tome što vam je cilj. Kada se krenemo baviti nekom aktivnošću – energija i motivacija rastu.


„Nabrijani“ smo, puni energije a tek kada vidimo prve rezultate mislimo da smo na vrhu svijeta i da nam nema kraja! No nakon nekog vremena, motivacija pada. Nekada se to desi radi stagniranja rezultata, nekada se raspored zgusne toliko da mislimo da nemamo vremena disati – svatko traži svoje – posao, obitelj, prijatelji, djeca. I zdrav život opet pada u drugi plan.


Propustimo jedan trening, drugi pa treći. „Zeznemo“ jedan obrok, pa još jedan. I onda krenu misli „ A ionako sam sada sve poremetio, nema smisla sada opet nastavljati.“ I to je velika greška! Jer pad motivacije, pokoji loš period i nezdrav obrok se desi apsolutno svima, pa čak i profesionalnim sportašima. Ljudi smo i to je normalno.


Ali baš tada trebate prizvati u misli sve one dobre stvari koje vam je promjena životnog stila donijela manje bolova, više energije, koja kila manje. I neka vam to da krila za još bolje, još jače!


Nema odustajanja dok god niste dostigli svoj cilj – nekome će trebati manje, nekome više vremena. Netko će svoj cilj postići s manje muke dok će se netko morati dobro oznojiti. No u konačnici sve se svodi na motivaciju i ustrajnost.


Jedina osoba o kojoj ovisimo smo mi sami.


Pročitajte više na: https://blog.vecernji.hr/bitifit-marko-loncar/motivacija-kako-ju-pronaci-ali-i-zadrzati-11975?fbclid=IwAR3d-W-lktNGHqgf2SUBKBHaJUAqHHQaCibk1t0GsGiJo8IACfVcIPhKD1o – blog.vecernji.hr

Categories: