Pitaj me

ovdje 

Kako izbrusiti formu do ljeta? Moj novi članak za Building-body.com

0

http://www.building-body.com/salabahter-postizanje-forme-do-ljeta/


Početkom lipnja, svake godine bez greške, svi žele biti fit, kreću s režimima, treninzima, a od heštegova Sparta, samo jako, do ljeta atleta… ne da se živjeti. U prilog tome idu i reklame koje obećaju tri konfekcijska broja manje u mjesec dana i slični prodavači magle koji nas zaskakuju odasvud. Da, društvo smo koje želi instant rješenja i očekuju rezultate preko noći. Ne da mi se ponovno objašnjavati kako je taj koncept potpuno promašen, već ću svima koji žele ta instant rješenja ponuditi recept da u 6 tjedana, a to je neki minimum za oku vidljivu promjenu, dođu do kakvog takvog rezultata. Znači, ako si kampanjac, pristupit ćeš ovome jako ozbiljno i stisnuti jer moraš nadoknaditi puno toga.

Prvo – prehrana. Da, pazit ćeš što i kada jedeš. Ukratko, sve ono što voliš jesti ovih šest tjedana zaobilazi u širokom krugu. Pekarski proizvodi, slastice, alkohol, slatkiši (da, i sladoled), sve to izbaci i zamijeni mesom, ribom, posnim sirom, jajima, povrćem i pokojom voćkom. Pazi da si u deficitu – jer masti se moraju topiti. Pij puno vode. Ali ono baš puno, ako imaš 100 kilograma 5 litara – toliko puno.

Daj si 2-3 dana da se tijelo navikne na režim, a onda kreni ciljano s treninzima. Da bi rezultat stigao u željenom roku trenirat ćeš pet puta tjedno – tri puta trening snage i pet puta cardio. Hoćeš li odabrati dugotrajni dugi cardio ili HIIT prepuštam tebi na volju, ali odraditi ga moraš.

Ubrzaj metabolizam, ubaci u svoj život zeleni čaj, bez šećera (rekao sam da zaboraviš na sve što voliš), koristiti svaku priliku za kretanje – hodaj, planinari, koristi stepenice umjesto da se voziš liftom, pospremaj po kući, jedi puno vlakana. Ako si u prilici idi u saunu, pomoći će u eliminaciji toksina i viška tekućine koju tijelo nakuplja.

Kako bi sve ovo funkcioniralo i kako bi u tih malih šest tjedana postigao kakav takav rezultat, moraš se stvarno pridržavati svega navedenoga, bez proklizavanja, a idući put kreni na vrijeme i budi redovit. Tijelo ne služi za pokazivanje na plaži već za cijeli život, daj mu nabolje od sebe.

I za kraj, moji omiljeni sagorjevači kalorija:

Preskakanje užeta – probaj ga raditi u intervalima, barem 5 minuta u komadu, pa ponovi u barem tri kruga.

Veslački ergometar – 5 puta po pet minuta s izmjenom ritma – 30 sekundi lakšeg i 30 sekundi maksimalnog tempa.

Tabata protokol s kombinacijom 2 do osam vježbi, odraditi barem 4 kruga po 4 minute.

Categories: