Pitaj me

ovdje 

Još uvijek stigneš pripremiti tijelo za plažu – novi članak za Polleo sport i Building-body portal

0

http://www.building-body.com/jos-uvijek-stignes-pripremiti-tijelo-plazu/


U ovo doba godine, “5 do 12” svi bi željeli maksimalne rezultate uz minimalan trud, no, iako to ne ide tako, cijeli proces može se ubrzati. U tom slučaju, loviš li zadnji vlak, zaboravi na cheat meal, lagane treninge i isprike tipa: ne da mi se, vruće je, klima prejako puše, sutra ću, popit ću još samo jednu cugu…

Kako bi u ovom kratkom roku prije stresnog skidanja na plaži bilo rezultata, potrebna je posvećenost, pravilna čista prehrana, puno, ali puno vode i pojačani treninzi; kako težinski tako i oni cardio. I baš o tome želim napisati koji redak.

Cardio na prazan želudac?

Cardio ujutro na prazan želudac s vremena na vrijeme odlična je stvar koja će prodrmati organizam. Nemoj ga prakticirati svakodnevno i nemoj, ali NEMOJ, ujutro na prazan želudac izvoditi HIIT. Odaberi neku dugotrajnu aktivnost laganog intenziteta. Digni se sat vremena ranije, prošeći 7-8 kilometara po kvartu žustrim hodom ili lagano trčkaraj. Ne moraš biti na traci u teretani – iskoristi lijepo vrijeme i još uvijek podnošljive jutarnje temperature i napravi nešto dobro za sebe. Nakon toga se otuširaj i nagradi obilnim doručkom. Popodne, ako imaš volje i vremena, odradi težinski trening. Izdvojiš li tri sata u tjednu (da, da, samo tri sata), uz dobro posloženu prehranu, rezultat će biti itekako vidljiv.

Kvalitetan odmor = najveći saveznik

Još jedan faktor bitan je da bi ovaj blic plan uspio – odmor. Kvalitetan odmor tvoj je najveći saveznik. Umjesto pete runde pića s društvom, ma kako taj gin tonik zvučao pametno, otiđi u krevet. Nadoknadi onaj sat ranije od ujutro. Bit ćeš ponosan na sebe, a i na tijelo koje će ti u samo tri tjedna ovakvog režima početi nalikovati na ono iz tvojih snova.

U toplim mjesecima iskušenja su svuda oko nas. Ono što je zimi teška hrana, ljeti su sladoledi i pića. I dok teška hrana obiluje mastima, ljetne zamke krcate su šećerima, a njih se trudimo izbjegavati. Naravno, ne mislim da se trebaš zatvoriti u kuću s godišnjom zalihom posnog sira; pokušavam reći da je bitno trenirati umjerenost i rezultat će doći, onoliko brzo koliko uspiješ savladati vlastite kikseve.

Ja znam da možeš, a sad se sam moraš uvjeriti u to!

Categories: