Pitaj me

ovdje 

Hormoni imaju važnu ulogu u oblikovanju našeg tijela. Ukoliko želite o tome malo više saznati obavezno pročitajte moj sljedeći članak.

0

http://www.building-body.com/hormoni-imaju-vaznu-ulogu-oblikovanju-naseg-tijela/


Svi mi volimo imati alibi, isprike i opravdanja. Kada govorimo o napretku s dijetom ili vježbanjem, puno nam je lakše prstom upirati u genetiku, spori metabolizam, hormone… Da, da, lakše je to nego priznati da na treningu baš nismo dali 100 posto ili da smo u svojoj, inače posloženoj prehrani, imali eskapade, da ne kažem ljubavne afere s omiljenim slatkim i slanim zalogajima i pićem.Ma ne, za sve to su krivi hormoni!

Naravno, hormoni imaju važnu ulogu u oblikovanju našeg tijela, no, osim ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih problema, zločesto je tražiti takve krivce. Činjenica je da hormoni igraju veliku ulogu, posebice testosteron i hormon rasta, no isto tako je činjenica da se svi ciljevi mogu ostvariti disciplinom na treningu i za stolom.

Razlika između žena i muškaraca

Kada govorimo o hormonima, nemoguće je ne povući paralelu između muškaraca i žena. Uzmimo za primjer da krećemo od nule s muškarcem od 23 godine sa 130 kg i ženom iste dobi sa 100 kg. Eksperimenta radi pretpostavit ćemo da su u sličnoj (ne) kondiciji i da imaju otprilike isti postotak tjelesne masti. Mladi muškarac će puno lakše dobivati na mišićnoj masi i gubiti masti nego mlada dama. Da, zbog hormona; zbog činjenice da žene imaju veći postotak masti i da im je ona nužna upravo kako bi hormoni mogli normalno funkcionirati.

Stoga ću reći za kraj, prije nego za svoj neuspjeh okriviš genetiku, hormone ili spori metabolizam, možeš li se pogledati u ogledalo i reći da sve radiš po PS-u? Jelda da se lažeš? Zato nadigraj genetiku i pokaži sam sebi da možeš!

Categories: