Pitaj me

ovdje 

Danas je na meniju: Za svakog po nešto! Bilo da želiš očuvati svoju mukotrpno stečenu formu tijekom ljeta ili se tek upuštaš u fitness avanturu.

0

http://www.building-body.com/docekajte-rujan-top-formi/


Udarni vikend je iza nas i vjerojatno si već na plaži ili ćeš uskoro biti, pa evo par savjeta za doslovno ‘5 do 12’ situaciju.

Tri dana pokušaj jesti samo proteine. Bit će teško, sline će ti curiti i na jabuku, ali riješit ćeš se sve navučene vode, trbuh će ti biti ravan, a vaga će pokazivati barem dvije kile manje (da, to je voda). Uz te proteine (jaja, sir, meso, riba…) jedi puno povrća, najbolje sirovog, i pij puno vode. Kad kažem puno, mislim oko 5 litara dnevno. Alkohol je veliki NE, kao i svi ugljikohidrati. Nakon tri dana uvedi ih polako. Ako ne treniraš jer si na odmoru, samo uz doručak i eventualno lubenica umjesto deserta.

Uz ovakav, recimo režim, morski dani proći će ti u najboljoj mogućoj formi, naravno, ovisno o stanju u kojem jesi. Ako si pak odlučan/a u tome da se dovedeš u formu do rujna, imaš taman pet tjedana da pripaziš na prehranu i uvedeš ili pojačaš treninge. Ako su ti baza težinski treninzi, dodaj cardio i obrnuto.

Preseli treninge u prirodu

Velike su vrućine i mnogima je teško trenirati i zato je bitno da trening traje kraće, oko sat vremena; da ga odrađuješ ujutro ili navečer i da je maksimalno funkcionalan. Sad je izvrsno vrijeme da u svoju rutinu ubaciš aktivnosti koje tijekom godine ne prakticiraš. Počni trčati, planinariti, rolati ili voziti bicikl. Košarka s društvom ili mali nogomet pokrenut će te na posve drugačiji način. Uostalom, dokazano je da aktivnosti na otvorenom idu lakše jer je okruženje – zanimljivije.

Najvažnija stvar koju moraš napraviti svakako je odluka; moraš prelomiti što ti je važnije – zdravo, lijepo i funkcionalno tijelo ili uživanje u tonama sladoleda i litrama gin tonica. Kad doneseš odluku sve će ići lakše, a posvećenost cilju gurat će te iz dana u dan.

Prati svoj napredak

Krećeš li u akciju, evo još par savjeta. Izmjeri se krojačkim metrom i poslikaj mobitelom. Tu rutinu ponavljaj svakog tjedna jer to je najbolji način da pratiš svoj napredak. Još jedna korisna stvar je pisanje dnevnika prehrane. Upiši sve, ali sve što unosiš. Od kave, preko bombona, do konkretnih obroka. Nemoj varati, varaš samo sebe, a to nema baš puno smisla, zar ne?

Kreneš li danas, 1. rujna dočekat ćeš kao puno zadovoljnija osoba, garantiram!

Categories: