Pitaj me

ovdje 

Ako vas zanima što snažniji spol ima za reći po pitanju kozmetičkih preparata, higijeni kože i ostalim naoko ženskim temama pročitajte u novoj rubrici Story magazina

0

LINK NA ČLANAK – story.hr


naslovna

 

 

 

 

 

 

 


Kada se spomene beauty rutina, kreme pilinzi i razni preparati, mnogima su prva asocijacija – žene. Međutim, itekako velik broj muškaraca pažnju pridaje njezi svoje kože, a pri izboru kvalitetnih proizvoda ne štede. S druge strane, puno pripadnika ‘jačeg’ spola takvim se tretmanima ne opterećuje mnogo te ne koriste ništa ili tek osnovne proizvode. O ovoj smo temi razgovarali s jednim od najpopularnijih domaćih fitness trenera, Markom Lončarom i ‘zadarskim slavujem’, pjevačem Jurom Brkljačom.


 1

 

 

 

 

 

 

 

 


‘Pilinge i kreme doma imam, ali iskreno jako ih rijetko koristim s obzirom na to da često imam suradnje s kozmetičkim salonima u koje imam povjerenja pa mi tamo cure uvijek detaljno i profesionalno očiste kožu. U zadnje vrijeme sam, recimo, počeo redovito koristiti MNLY kremu koja je zapravo 2u1- dnevna krema i aftershave koji zaustavlja fiziološki proces sijeđenja brade i umiruje kožu nakon brijanja’, započeo je Marko.


 2

 

 

 

 

 

 

 


‘Inače imam dosta zahvalnu kožu, zaista se ne mogu buniti po tom pitanju, ali obavezno svakodnevno koristim hidratantnu kremu te baš uvijek kremu za sunčanje, radi tetovaža, čim je jače sunce u pitanju. Kremom ih štitim, a redovito ih i obnavljam kod Xene, mog tattoo artista i velikog prijatelja, te mi i on uvijek pokloni neku kvalitetnu kremu za tu namjenu kao recimo Easy tattoo’, rekao nam je Marko, a nas je zanimalo koliko mu je kao sportašu važna njega kože.


 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


‘Higijena mi je važna općenito, a na to se svakako nadograđuje i njega kože. Neovisno jesam li sportaš ili ne, mislim da je bitno biti zdrav i održavan. Koža je također organ i ako nešto ne volim to je definitivno biti neuredan’, smatra fitness trener, koji, kaže, ne može živjeti i bez – balzama za usne. Zamolili smo ga da nam prokomentira stav pojedinaca kako to nije muževno.


 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


‘Pa ako tako vele onda sam ja kao curica jer bez njega ne mogu živjeti. Naime, ja svoj cijeli radni dan i čak hrpu privatnog vremena provedem u teretanama, stalno pod klimom te mi se usne jako isušuju. Također puno pričam dok radim jer educiram i korigiram svoje klijente dok držim privatne treninge. Meni je balzam za usne svakako sastavni i nezamjenjiv dio opreme. Uvijek imam jedan u džepu, doma u kupaonici, na radnom stolu. To čak nije ni samo problem estetike – ispucale usne – nego zna biti i bolno pa ne vidim razloga to ne preventirati’, govori Marko koji, priznaje, ne mari o cijeni ako mu se određeni proizvod zaista svidi.


 5

 

 

 

 

 


‘Spreman sam izdvojiti koliko treba, ne gledam baš na cijene ako se radi o nečemu što mi treba ili mi se sviđa. Ali iskreno, ne biste vjerovali, jedino što si priuštim redovito, i to s guštom, jer su mi parfemi ljubav i volim lijepo mirisati, je parfem kojem sam vjeran godinama, Dior Intense, koji mi je praktički signature scent’, zaključuje Marko.


 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A nešto manje pažnje od njega svojoj beauty rutini posvećuje omiljeni glazbenik, 26-godišnji Jure Brkljača. ‘Jako malo se koristim kozmetikom, ali kad koristim to obično bude Nivein body milk nakon brijanja. Zapravo, kožu njegujem zdravom prehranom, saunom, ali i čestim treninzima’, rekao nam je Jure, koji, iako manje od Marka, koristi balzam za usne.


 7

 

 


‘I balzam za usne koristim rijetko, iako mi je okej jer je dobrog okusa. Najčešće ga koristim zimi, kada mi usne popucaju’, govori Zadranin koji je, kaže, jedan od onih što na kozmetiku troše minimalnu cifru. ‘Zapravo, nije mi ni potrebna toliko’, zaključuje Jure.


8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Categories: